Sommersalat med honningmelon (V)

7. april 2020

Det er sommer, det er sol, og det er... Tirsdag. Men det skal ikke holde dig fra at nyde denne super lækre salat med honningmelon.

En snarlig sommer betyder, at der er friske og saftige meloner på markedet! Denne opskrift er en af vores favoritter, og den er dejligt simpel.

 

Tilberedning: 30 min.

Antal: 4-6 personer

 

Salat

1 honningmelon

1 bundt dild

1 glas sorte oliven (Det skal være nogle med smag i evt. La Campagna fra Netto)

100-150 g babyspinatblade

 

Dressing

½ fed hvidløg

1/2 citron

2-3 spsk. hørfrøolie

 

Fremgangsmåde

1. Skyl dild og spinat grundigt.

2. Hak dild i mindre stykker.

3. Skær melonen ud i ønsket størrelse. (Evt. mellemstore firkanter.)

4. Bland alle ingredienserne til salaten sammen.

5. Pres eller hak hvidløg.

6. Pres citronen ned i en skål. (Husk at fjerne kernerne.)

7. Hæld hørfrøolien ned i skålen med citron og tilsæt hvidløg.

8. Rør dressingen godt sammen og hæld over salaten i ønsket mængde.

 

Husk at mange af ingredienserne består af en stor mængde vand. For at få nok kalorier indenbords, bør du spise dig dejligt mæt.

Salaten kan både nydes som tilbehør til andre retter og til at spise som hovedret. Ønsker du at servere salaten som hovedret, anbefaler vi, at antal personer halveres.

Sommersalat med honningmelon og dressing