Twisted tomatsalat (V)

25. april 2020

Vi har veganiseret den klassiske tomatsalat og givet den et lille twist med enokisvampe.

Enokisvampene er i sæson, og de er super lækre. Derudover ser de også ret dekorative ud, så derfor besluttede vi os for, at de lige var sagen i en tomatsalat.

 

Tilberedning: 15 min.

Antal: 6 personer

 

Salat

Et bundt basilikum

400 g. tomat (vi har brugt cherrytomater i flere farver)

2 stk. avocado

50 g. enokisvampe

 

Fremgangsmåde

1. Skyl tomater og skær dem i ønsket størrelse og form.

2. Skyl basilikum og adskil bladene fra hinanden.

3. Skær avokado i ønsket størrelse (evt. som tynde skiver og læg dem mellem tomaterne).

4. Skær roden af svampene og del dem op.

5. Bland salaten. Anret den evt. på samme måde som den klassiske tomatsalat med enokisvampene som pynt.

 

Vi har begge erfaret, at man i Tyskland ikke skyller svampe, men i stedet bruger køkkenrulle til at fjerne jordrester for at bevare smagen i svampene. Vi anbefaler, at I selv vurderer, hvad I synes er rigtigt at gøre.

Salaten kan både nydes som tilbehør til andre retter og til at spise som hovedret. Ønsker du at servere salaten som hovedret, anbefaler vi, at antal personer halveres.