Portobellosalat (V)

17. april 2020

Vi kan ikke få nok af svampe, og derfor besluttede vi os for, at i dag var dagen, hvor vi skulle afprøve en ny salat med portobellosvampe.

Vi var også lidt i fredags-fjollestemning og blev enige om, at det kunne være sjovt at eksperimentere med at putte blåbær i.

Hvis du vil afprøve en crispy, sød og syrlig salat, så find skærebrættet frem!

 

Tilberedning: 30 min

Antal: 6 personer

 

Salat

12 blade grønkål

3 gulerødder

300 g. blåbær

200 g. babyspinatblade

3-4 portobellosvampe

Olivenolie

Salt

 

Krydderiforslag

Timian

Urtesalt

 

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluftovn.

2. Skyl grønkål og snit bladene i mindre stykker (smid stilken af bladene bort). Læg grønkål på bagepapir i en bradepande, hæld lidt olivenolie over samt lidt salt. Lad grønkålen bage i ovnen i ca. 10 min. til de er crispy.

3. Skær portobellosvampene i mindre stykker og steg dem i et par minutter i olivenolie. Smag til med krydderier. Lad både svampe og grønkål køle af.

4. Skyl spinat og blåbær.

5. Skræl gulerødder og skyl dem. Skær dem i ønsket størrelse evt. med et mandolinjern.

6. Bland salaten og servér.

 

Salaten kan både nydes som tilbehør til andre retter og til at spise som hovedret. Ønsker du at servere salaten som hovedret, anbefaler vi, at antal personer halveres.