Porresalat (V)

28. april 2020

Porre er en dejlig spise, og da de er i sæson lige nu, måtte vi bare lave en porresalat. Da vi ovenikøbet havde muligheden for at friske salaten op med hovedsalat fra en køkkenhave, blev vi ekstra begejstret og gik igang med at eksperimentere i køkkenet.

Porresalat kan laves i mange afskygninger. Vi er ret glade for dampede og stegte porrer, så her er vores bud på en lækker, sød og frisk porresalat.

 

Tilberedning: 30 min.

Antal: 4-6 personer

 

Salat

2 medium størrelse porrer

1 rødløg

60 g. pinjekerner

1 rød peberfrugt

4 medium størrelses gulerødder (svarer ca til 230 g.)

6 salatblade fra hovedsalat (afhængig af størrelsen)

Olivenolie

 

Krydderiforslag

Salt

Peber

Koriander

Timian

 

Dressing

Saften fra en appelsin

 

Fremgangsmåde

1. Skyl porrer grundigt, husk at komme mellem bladene. Skær øverste del af bladene af. Skær så nederste del af stangen af.

2. Hak nu porrerne i fine skiver med tykkelse efter ønske.

3. Hæld kogende vand over porrerne og lad det stå i ca. 1 min. Hæld derefter vandet fra porrerne evt. med brug af en si eller et dørslag.

4. Pil rødløget. Snit derefter i små stykker.

5. Rødløg, pinjekerner og porrer ristes på en pande i olivenolie i ca. 3 min. Start ud med at riste pinjekernerne for sig selv i ca. 30-45 sekunder, hvorefter løg og porrer tilsættes. Panden skal gerne stå ved middelvarme, så pinjekernerne bliver gyldenbrune, men ikke brænder på. Rør rundt med jævne mellemrum, så intet brænder på eller sætter sig fast. Smag til med krydderier.

6. Tag panden af varmen. Hæld ingredienserne over i en skål og lad dem stå og køle af, til salaten er færdig.

7. Skyl gulerødder, peberfrugt og hovedsalat grundigt.

8. Snit gulerødder, peberfrugt og hovedsalat efter ønske. (Jeg snittede gulerødderne i små trekanter).

9. Bland alle ingredienser i salaten sammen og smag til med appelsinsaft efter ønske. (Jeg brugte saft fra en hel appelsin.)

 

Vær opmærksom på, at hovedsalat kan krølle lidt sammen ved varme. Det er derfor vigtigt at lade de ristede ingredienser køle af og evt. holde ingredienserne adskilt ved servering, som salatbilledet viser.

Salaten kan både nydes som tilbehør til andre retter og til at spise som hovedret. Ønsker du at servere salaten som hovedret, anbefaler vi, at antal personer halveres.