Spicy maj (V)

5. maj 2020

Kom maj, du søde milde. Vi elsker maj, for det betyder, at sommeren kommer tættere på og at nogle lækre råvarer er kommet i sæson. Det skal fejres! Vi præsenterer: 'Spicy maj'.

Vi har fundet det bedste udpluk af sæsonens råvarer og mixet en salat sammen. Og fordi vi ved, hvor lidt den varme mad frister, når temperaturen stiger, har vi i stedet valgt at spice salaten op med skønne krydderier.

 

Tilberedning: 30 min.

Antal: 4-6 personer

 

Salat

250 g. cherrytomater

100 g. spinatblade

200 g. grønne asparges

Et halvt bund radiser

1 agurk

 

Krydderiforslag

Salt

Peber

Chiliflager

Hvidløgspulver

Man kan med fordel bruge frisk chili og hvidløg i stedet, da det vil give en friskere og mere intens smag.

 

Fremgangsmåde

1. Sæt en gryde med vand til asparges til at koge tilfør en smule salt, når det koger.

2. Skyl de grønne asparges og skær bunden af. Tricket er at prøve sig frem. Hvis kniven møder modstand, skær da lidt mere af aspargesbunden, indtil kniven skærer let igennem. Det rette sted at skære vil være afhængig af den enkelte asparges.

3. Kog asparges i det varme vand i ca 1-2 min., så de ikke bliver for blødkogte. Hæld derefter vandet fra asparges og lad dem afkøle.

4. Skyl radiserne grundigt og snit dem derefter i tynde skiver

5. Skyl agurk og riv groft.

6. Skyl cherrytomater og skær dem over i halve eller kvarte efter ønske.

7. Skyl spinaten og snit i mindre stykker efter ønske.

8. Snit de afkølede asparges i små skiver.

9. Bland nu alle ingredienser sammen og tilføj krydderier efter ønske.

 

Salaten kan både nydes som tilbehør til andre retter og til at spise som hovedret. Ønsker du at servere salaten som hovedret, anbefaler vi, at antal personer halveres.