Tacosalat (V)

7. maj 2020

Vi fortsætter spicy maj med vores opskrift på tacosalat med spicy chunky salsa!

Weekenden nærmer sig, og det betyder, at det er tid til selvforkælelse. Derfor har vi nu lavet vores egen opskrift på tacosalat, som i dén grad skal nydes i weekenden.

...Måske til et glas margarita?

Vi har lavet vores egen salsa til denne salat, men det er skam også muligt at købe en færdiglavet salsa.

Du bestemmer helt selv, hvor spicy din tacosalat skal være. Er du ikke til stærke ingredienser, kan jalapeños udelades og evt. erstattes med sort peber i salsaen.

 

Tilberedning: 30 min.

Antal: 6 personer

 

Salat

3 stk. avocado

½ salathoved

200 g. cherrytomater

280 g. majs

½ glas jalapenos (75 g. drænet)

250 g. revne gulerødder

6-12 taco shells el. taco chips

 

Salsa

1 skalotteløg

1 fed hvidløg

1 rødløg

4 store tomater

3 spsk. tomatpuré

1-2 tsk. knust spidskommen

(Urte)salt efter smag og behag

Saft fra 1 lime

Et par skiver jalapeno (vi har brugt 8, for at gøre den spicy).

 

Fremgangsmåde salat

1. Avocado skæres i tern.

2. Salat, gulerødder cherrytomater og evt. majs skylles grundigt.

3. Hæld vandet fra den mængde jalapeño, du ønsker at bruge.

4. Servér i separate skåle eller bland salaten. Vedlæg et par tacoskaller til hver person.

 

Fremgangsmåde salsa

1. Hak løg (tip: en minihakker optimerer processen en hel del).

2. Blend fire tomater i kort tid, så vandet i dem ikke skummer for meget op.

3. Skær jalapeño i små stykker. Bland alle ingredienser og rør godt sammen.

 

Tip: For at få mere saft ud af lime kan du med en håndflade presse den mod bordet, mens du ruller den i cirkler et par gange. 

Ønsker du at servere denne salat som en del af et større antal retter, vil denne opskrift række til ca. 12 personer.