Crunchy salat (V)

26. maj 2020

Er der noget bedre, end når din salat har et lækkert bid i sig? Nej, vel? Derfor satte vi os for at lave en lækker crunchy salat, hvor du rigtig kan mærke biddet fra din salat. En lille rejse ud i det salte, sure og saftige køkken er, hvad vi byder på med denne nye salat 'Crunchy salat'.

Vi kunne ikke modstå sommerfristelsen i at eksperimentere med grilleffekten i salat endnu engang. Så squashen skulle da lige vendes en gang på grillen.

Under vores gode råd kan du finde en masse inspiration til bl.a. salattopping under vores 'Salattilbehør' herunder græskarkerner, som du kan overveje at tilføje til din crunchy salat, hvis du vil gøre lidt ekstra ud af det en aften. 

 

Tilberedning: 45 min

Antal: 4 personer

 

Salat

150 g. salat (Vi anbefaler, at man mixer to salatsorter; Rød egebladssalat og crunchitasalat)

200 g. peberfrugt i forskellige farver

250 g. syrlige æbler

250 g. squash

30 g. croutoner med hvidløgssmag

Rapsolie

 

Dressing

2 spsk. olivenolie

1 spsk. æblecidereddike

En håndfuld purløg eller efter ønske

1 fed hvidløg

Salt

Peber

 

Fremgangsmåde

1. Tænd grillen og lad den varme op.

2. Skyl squash og skær den i grove skiver.

3. Pensl squash med rapsolie. Drys med salt og peber efter ønske. Gør dette på begge sider af skiverne.

4. Læg squashen på grillen og giv dem ca. 3-4 min på hver side. Mærk dog efter undervejs, da grill kan svinge i varmen afhængig af den enkelte grill og vejret.

5. Skyl salaten og skær den i grove strimler efter ønske.

6. Skyl peberfrugterne og skær dem i mundrette stykker.

7. Skyl de syrlige æbler og skær dem i mundrette stykker.

8. Bland squash, salat, peberfrugt og æblerne. Tilføj crountoner, hvis salaten skal spises nu. Tænker du, at efterlade noget salat til dagen efter, anbefaler vi, at croutonerne serveres ved siden af, da de ellers kan miste den sprøde effekt.

9. Skyl purløgen til dressingen og snit den så fint som muligt.

10. Bland nu dressingens ingredienser sammen; olivenolie, æblecidereddike, purløg og hvidløg. Smag til med salt og peber.

 

Salaten kan både nydes som tilbehør til andre retter og til at spise som hovedret. Ønsker du at servere salaten som hovedret, anbefaler vi, at antal personer halveres.