Couscoussalat (V)

28. maj 2020

Vores bud på en frisk couscoussalat indeholder mere end bare urter. Vi er glade for forårsløg og pinjekerner, så hvorfor ikke tilføje ingredienserne i en frisk og lækker couscoussalat?

Tilberedning: 30 min.

Antal: 6 personer

 

Salat

2 dl. couscous (ca. 200 g.)

1 terning grøntsagsboullion

100 g. pinjekerner

6 forårsløg

1 agurk

500 g. cherrytomater

1/2 rødløg

1 stort bundt persille

1 bundt dild

 

Dressing

5 spsk. hørfrøolie

Saften fra en citron

 

Fremgangsmåde salat

1. Kog couscous og læg en terning boullion med. Hæld evt. overskydennde vand fra.

2. Steg pinjekerne på høj varme i en pande i ca. 5 min.

3. Skyl, skær agurken i på langs, fjern indmaden og skær i tynde skiver.

4. Skyl tomaterne og skær i ønsket størrelse.

5. Skær rødløg i små tern.

6. Skyl persille og dild. Snit i små stykker.

 

Fremgangsmåde dressing

1. Rul citronen på bordet mens du lægger pres på med hånden. Herved får du mere saft ud af citronen. Læg en si over en skål og pres saften ud. Sådan kommer du nemt af med kernerne i citronen.

2. Bland hørfrøolien med citronsaften og bland dressingen med salaten.

 

Salaten kan både nydes som tilbehør til andre retter og til at spise som hovedret. Ønsker du at servere salaten som hovedret, anbefaler vi, at antal personer halveres.