Blomkålssalat (V)

03. juni 2020

Kålsæsonen nærmer sig med hastige skridt og Christina, vores kålentusiast er jublende lykkelig. Især fordi blomkålen nu endelig er kommet i sæson.

Derfor kunne vi selvfølgelig ikke modstå at købe et lækkert blomkål, da vi gik forbi grøntsagshylden. Så hermed præsenterer vi vores 'Blomkålssalat'.

 

Bare tanken om en sprød salat, får vores tænder til at løbe i vand. Og når den ovenikøbet kan laves let, og med gode ingredienser er det jo bare en ekstra bonus. Selvom vi naturligvis går ind for, at vores råvarer skal være i sæson og skal være friske, vil vi dog også gerne slå et slag for frosne bønner, der kan gøre hverdagen lidt nemmere, hvis tiden er knap. 

 

Tilberedning: 30 min.

Antal: 4 personer

 

Salat

150 g. grønne bønner fra frost 

100 g. radiser

250 g. syrlige æbler (svarende til to stk.)

50 g. forårsløg

500 g. blomkål

Citronskal fra en hel citron

2 tsk. citronsaft

Salt

Peber

 

Fremgangsmåde

1. Sæt en liter vand til at koge i en elkedel.

2. Hæld det kogende vand over de grønne bønner i en bøtte, så det dækker, og lad det stå i 6 min., før vandet hældes fra.

3. Skær de grønne bønner i mindre stykker på 2-3 cm. længde efter ønske.

4. Skyl radiserne og snit dem i fine skiver.

5. Skyl de syrlige æbler og snit dem i fine stykker efter ønske.

6. Skyl forårsløg og snit disse i fine stykker.

7. Skyl blomkålen og pluk små buketter i stedet for at skære det ud. Det smuldrer mindre på denne måde. Buketterne skal små mundrette størrelser efter ønske.

8. Bland råvarerne sammen og riv citronskal henover den. Tilsæt citronsaft og slut af med at smage til med salt og peber.

 

Salaten kan både nydes som tilbehør til andre retter og til at spise som hovedret. Ønsker du at servere salaten som hovedret, anbefaler vi, at antal personer halveres.