Smovsesalaten (VG)

09. juni 2020

Der findes dage, hvor den søde tand melder sig. Du oplever at tænderne løber i vand efter noget sødt, noget guf, noget lækkert eller noget snasket på den der helt rigtige måde. Altså kort sagt - hvor du har lyst til at smovse.

Vi har derfor været igang med at eksperimentere i køkkenet igen, for vi tænkte, at den trang kunne man sagtens opfylde med en lækker salat. Og det lykkedes, synes vi selv. Så hermed kan vi præsentere 'Smovsesalaten'.

Som altid er der også rig mulighed for at lave den i vegansk udgave, da vi altid kommer med ideer til veganisering.

Da vi gik i gang med at eksperimentere fik vi den glædelige overraskelse, at rabarber er kommet i sæson, så det måtte vi selvfølgelig have med i salaten. 

Vi vil dog anbefale, at man undgår at blande osten i salaten, men tager denne ved siden af, hvor ikke at gøre salaten for våd i konsistensen. Vær også opmærksom på, at melonen ikke skal være for moden, da dette ellers også kan medføre for meget væske i salaten.

 

Tilberedelse: 45 min.

Antal: 4 personer

 

Salaten

75 g. babyspinat

120 g. rød peberfrugt 

1 stk. rødløg

1 kg. frøskindsmelon (også kaldt Piel de Sapo)

150 g. rabarber 

150 g. feta (kan erstattes af vegansk feta fra eks. GreenVie)  

50 g. solsikkekerner

50 g. græskarkerner

Rapsolie

1 spsk. soyasauce

1 spsk honning (kan erstattes af sirup) 

 

Dressing

1 tsk. citronsaft

2 tsk. honning eller lys sirup

1 spsk. olivenolie

Salt

Peber

 

Fremgangsmåde

1. Forvarm ovnen til 200 grader og læg bagepapir på en bageplade.

2. Skyl rabarber og skær dem i små stykker på ca. 1-2 cm. 

3. Find en plasticpose og hæld 1 spsk. honning ned i posen. Tilsæt rabarberstykkerne og ryst posens indhold, så honningen fordeler sig på rabarberen. 

4. Fordel nu rabarberen ud på bagepladen og sæt den ind i ovnen i 7 min. Tag rabarberen ud af ovnen og lad den afkøle, inden salaten blandes.

5. Varm rapsolie op på en pande og skru ned til middelvarme inden kernerne hældes ud på panden. Vær opmærksom på at kernerne godt kan springe lidt rundt i køkkenet, hvis olien er for varm.

6. Rist kernerne i ca 2 min. og tilføj soyasauce, mens der røres rundt, så det fordeles på alle kernerne. 

7. Tag panden af varmen og lad kernerne afkøle indtil salaten blandes.

8. Skyl babyspinaten og hæld det ned i en skål.

9. Skyl den røde peberfrugt og snit det fint.

10. Pil rødløget og snit det fint

11. Fjern melonkernerne fra melonen og snit denne i mundrette stykker efter ønske

12. Bland melonstykkerne, rødløg, peberfrugt, spinat, kerner og rabarber til en lækker salat.'

13. Skær fetaen i mundrette stykker eller smuldre den. Serveres i en særskilt skål.

14. Tag en ny skål og bland citronsaft, honning og olivenolie. Smag dressingen til med salt og peber.

 

Salaten kan både nydes som tilbehør til andre retter og til at spise som hovedret. Ønsker du at servere salaten som hovedret, anbefaler vi, at antal personer halveres.