Citrusparadiset (VG)
23. juni 2020
Sommeren er en tid, hvor smagsløgene længes efter noget frisk, noget syrligt, noget lækkert. Så derfor har vi igen eksperimenteret, og vi præsenterer derfor 'Citrusparadiset'. En salat, som passer perfekt til en dejlig sommerdag, hvor solen stråler ned fra himlen.
Som altid er der også rig mulighed for at lave den i vegansk udgave, da vi altid kommer med ideer til veganisering.
Når en salat skal være rigtig god, så har vi før fortalt om vores kærlighed til kerner som topping. Tilføjer du også rosiner, så spiller det for alvor. Og det lækre er, at du faktisk ikke behøver at gøre noget ved din topping for at forberede den. I denne salat skal du bare veje det op og hælde det over din salat. Nemt, ikke?
Tilberedning: 30 min.
Antal: 4 personer
Salat
200 g. rød peberfrugt
200 g. grønne asparges
300 g. appelsin
200 g. gulerødder
150 g. cherrytomater
200 g. agurk
100 g. salattern (kan erstattes af Violife blå ost block)
50 g. rosiner
50 g. græskarkerner
1 tsk. citronsaft
1 tsk. limesaft
Salt
Peber
Fremgangsmåde
1. Kog 0,5 liter vand. Skyld de grønne asparges og hæld det kogende vand over dem. Lad dem være i vand i ca. 30 sekunder. Hæld så vandet fra.
2. Skær enderne af asparges og snit derefter i stykker af ca. 1 cm. længde.
3. Skyl den røde peberfrugt og snit den i mundrette stykker.
4. Pil appelsinen og sørg for at der ikke er mere tilbage af de hvide udenpå. Skær appelsinen i mundrette stykker og undersøg stykkerne for kerner, så de ikke kommer med ned i salaten.
5. Skæl gulerødderne og riv dem groft.
6. Skyl cherrytomaterne og skær dem i halve eller kvarte efter ønske.
7. Skyl agurken og snit i mundrette stykker.
8. Bland salaten sammen.
9. Hæld vandet fra salattern og tilføj salaten. Rør forsigtig rundt, så salatternene ikke går i stykker.
10. Tilføj citronsaft og limesaft. Smag til med salt og peber
11. Drys rosiner og græskarkerner hen over salaten eller server i skål ved siden af salaten
Salaten kan både nydes som tilbehør til andre retter og til at spise som hovedret. Ønsker du at servere salaten som hovedret, anbefaler vi, at antal personer halveres.