Bønnesalat (VG)

16. juli 2020

De grønne bønner er kommet i sæson, og det skal fejres med en god blanding af bønner i vores bønnesalat. Den er hurtig, den er lækker, den skal bare prøves.

En ekstra bonus ved den her salat er, at den holder sig rigtig godt i køleskabet selv med dressingen i salaten, så den kan bruges til madpakken - ikke kun dagen derpå men op til tre dage. Så hvad venter du på?

Som altid sørger vi for at komme med alternativer til veganisering af salaten, så alle kan få gavn af den.

 

Vi anbefaler, at man bruger soltørrede tomater uden olie for at undgå for meget væde ved salaten. Er hverdagen lidt fortravlet kan de grønne bønner også købes fra frost. Dog er friske råvarer altid at foretrække.

 

Tilberedning: 20-30 min.

Antal: 4-6 personer

 

Salat

150 g. grønne bønner

150 g. edemamebønner fra frost

150 g. økologiske kidneybønner på dåse

150 g. grønne oliven med rød peberfrugt i

150 g. salatost (kan erstattes af Greek block fra Violife. Kan fåes i bl.a. Kvickly)

150 g. forårsløg

25 g. purløg

25 g. pinjekerner

100 g. soltørrede tomater

2 spsk. olivenolie

1 spsk. hvidvinsolie

Salt

Peber

 

Fremgangsmåde

1. Kog en halv liter vand og hæl over de frosne edamamebønner. Lad det stå i ca. 1 min. og hæld vandet fra.

2. Skyl de grønne bønner og snit den i mundrette stykker på ca. 1-2 cm. længde.

3.  Skyl kidneybønnerne grundigt, så væden fra dåsen er væk, og vandet er klart. Hæl så vandet fra bønnerne.

4. Skyl purløg og snit så fint som muligt.

5. Skyl forårsløg og finsnit disse.

6. Bland bønner, løg, oliven, salatost, pinjekerner og de soltørrede tomater.

7. Bland dressingen bestående af olivenolie, hvidvinsolie samt salt og peber efter smag og bland den sammen med salaten.

 

Salaten kan både nydes som tilbehør til andre retter og til at spise som hovedret. Ønsker du at servere salaten som hovedret, anbefaler vi, at antal personer halveres.