Agurkesalat (V)

23. juli 2020

I sommervarmen til grillmaden eller den lette lune ret, kan der opstå en craving efter noget syrligt.

Derfor gik eksperimentet igang. Hvordan laver man agurkesalat, som både kan stille den syrlige trang, men også stille den søde tand tilfreds, som ofte følger med i craving?

Hermed præsenterer vi vores 'Agurkesalat'.

Noget af det vigtigste i en agurkesalat er eddikeblandingen, som agurkerne skal trække i. Vi er her kommet med vores bud på hvilke krydderier, der skal i den blanding. Men der er frit slag til ændre i krydderiblandingen efter smag og ønske. Så kort sagt: Gå igang med at eksperimentere selv, og find din unikke krydderiblanding.

 

Salat

400 g. agurk

250 g. blommetomat

1 stk. rødløg

150 g. majs fra dåse

 

Eddikeblandingen

1 spsk. sukker

1 dl. æblecidereddike

Salt

Peber

Hvidløgspulver

Chiliflager

 

Fremgangsmåde

1. Rør sukker og æblecidereddiken sammen i en skål og smag blandingen til med salt, peber, hvidløgspulver og chiliflager.

2. Skyl agurken og snit den i fine halve skiver.

3. Bland agurk og eddikeblandingen og rør rundt, så alle agurkeskiver er dækket af eddike. Lad det trække i 10 min. og rør gerne rundt undervejs.

4. Pil rødløget og finsnit dette. Når agurken har trukket i 10 min. tilsæt da det finsnittede rødløg og lad det trække i yderligere 5 min.

5. Når blandingen har trukket de i alt 15 min, hæld så væden fra gennem en si, til der ikke er mere væden ved agurk og løg.

5. Skyl tomaten og skær den i fine tynde skiver.

6. Bland nu agurk, løg, tomat og majs sammen i en skål og server.

 

Salaten kan både nydes som tilbehør til andre retter og til at spise som hovedret. Ønsker du at servere salaten som hovedret, anbefaler vi, at antal personer halveres.