Sund Kartoffelsalat (V)

25. Juli 2020

Kartoffelsalat er lækkert og behøver slet ikke at være så usundt endda.

I denne udgave har vi lavet kartoffelsalat med en dressing ved siden af, så man selv kan dosere mængden, helt efter hvad man har lyst til.

Perfekt til familien med forskellige smagsløg 😉

 

Tilberedning: 45 min.

Antal: 4-6 personer.

 

Alt hvad du skal bruge er:

 

Salat

650 g. økologiske babykartofler (disse er købt i netto)

1 rødløg

330 g. cherrytomater

1 bundt radiser

1 bundt purløg

 

Dressing

200 g. plantebaseret yoghurt (denne er af mærket Alpro og er købt i netto)

1 tsk. dijonsennep

Et lille skvæt plantebaseret mælk (her er der brugt havre)

Salt og peber til at smage til (Tip: kryddersalt giver lidt mere smag)

 

Fremgangsmåde salat

1. Kog kartofler med skrællen på (eller uden hvis man ikke er så vild med skræl).

2. Snit rødløget i fine små stykker.

3. Skyl og snit radiser og tomater i ønsket størrelse.

4. Skyl og snit purløg (Tip: det går hurtigere at bruge en saks).

5. Når kartoflerne er kølet af, skæres de i mindre stykker (Tip: det går hurtigt, hvis man lige skyller dem under koldt vand i ca. et minut).

6. Bland alle ingredienserne til salaten.

 

Fremgangsmåde dressing

1. Mål ingredienserne af, bland og smag til med salt og peber.