Vietnamesisk inspireret nudelsalat (V)
30. juli 2020
Se frem til at nyde at dine smagsløg bliver forkælet, for her kommer opskriften på en nudelsalat med masser af smag i!
Denne nudelsalat er lavet med risnudler, tofu og dejligt mange grøntsager.
For lidt ekstra knas, kan nødder bruges som topping. Her er brugt cashewnødder, men peanuts fungerer også rigtigt fint.
Tilberedning: 20 min.
Antal personer: 4
Alt hvad du skal bruge er:
Salat
200 g. risnudler
200 g. fast tofu
150 g. gulerødder
50 g. salatblade efter eget valg (jeg har brugt spinat)
100 g. nødder (f.eks. cashew eller peanuts)
1 agurk
1 peberfrugt
1 bundt koriander
Blade fra 2 stilke mynte
2 lime
Fremgangsmåde
1. Kog nudlerne i 3-4 minutter og skyl derefter i koldt vand.
2. Skær tofuen i tern og steg dem på en pande i olie eller din yndlingsmarinade. Her er brugt teriyakisauce.
3. Skyl og riv agurk og gulerødder.
4. Skyl og skær peberfrugt i mindre stykker, evt. i aflange stykker.
5. Skyl og snit mynte og korianer.
6. Skyl salatbledene.
7. Skrub og skær lime i smalle skiver.
8. Saml salaten og servér.
Tip: det kan være svært at få blandet risnudlerne med resten af ingredienserne. Du kan servere salaten med risnudlerne liggende i bunden og resten som 'topping'.