Grøn salat (V)
06. august 2020
Man har jo lov til at blive inspireret, og det kan jeg lige love dig for, at Marie blev, da hun i weekenden var til bryllup og fik serveret en 100 % vegansk 3-retters menu. Hold nu op, hvor var det lækkert.
Marie har forsøgt at kreere en salat inspireret af hovedretten, hvor hun kan huske ca. 60 % af ingredienserne. Og det er nok til at få tænderne til at løbe i vand. Med sit eget lille twist i form af ristede mandler og en dilddressing er denne grønne salat perfekt til omtrent alle retter.
Tilberedning: 20 min.
Antal personer: 6
Alt hvad du skal bruge er:
Salat
70 g. spinatblade
150 g. romainesalat
140 g. soltørrede tomater (drænet vægt)
100 g. mandler
280 g. cherrytomater eller dine yndlingstomater
Dressing
1 bundt dild
Godt med din yndlingsolie (her er brugt hørfrøolie for at få Omega-3 indenbors)
Fremgangsmåde salat
1. Rist mandler i ovnen. Put mandler på en bageplade med bagepapir, put lidt salt over mandlerne og lad dem riste i ovnen på 200 °C i ca. 10 minutter.
2. Skyl spinat, romainesalat og tomater.
3. Skær tomater i halve.
4. Snit eller riv romainesalat i mindre stykker.
5. Bland ingredienserne.
Fremgangsmåde dressing
1. Skyl og klip dild i små stykker.
2. Bland op med olien.
Tip: Hvis du kører oliefri diæt, vil det smage godt at blande et bundt dild direkte i salaten.
Salaten kan både nydes som tilbehør til andre retter og til at spise som hovedret. Ønsker du at servere salaten som hovedret, anbefaler vi, at antal personer halveres.