Grøn salat (V)

06. august 2020

Man har jo lov til at blive inspireret, og det kan jeg lige love dig for, at Marie blev, da hun i weekenden var til bryllup og fik serveret en 100 % vegansk 3-retters menu. Hold nu op, hvor var det lækkert.

Marie har forsøgt at kreere en salat inspireret af hovedretten, hvor hun kan huske ca. 60 % af ingredienserne. Og det er nok til at få tænderne til at løbe i vand. Med sit eget lille twist i form af ristede mandler og en dilddressing er denne grønne salat perfekt til omtrent alle retter.

Tilberedning: 20 min.

Antal personer: 6

 

Alt hvad du skal bruge er:

 

Salat

70 g. spinatblade

150 g. romainesalat

140 g. soltørrede tomater (drænet vægt)

100 g. mandler

280 g. cherrytomater eller dine yndlingstomater

 

Dressing

1 bundt dild

Godt med din yndlingsolie (her er brugt hørfrøolie for at få Omega-3 indenbors)

 

Fremgangsmåde salat

1. Rist mandler i ovnen. Put mandler på en bageplade med bagepapir, put lidt salt over mandlerne og lad dem riste i ovnen på 200 °C i ca. 10 minutter.

2. Skyl spinat, romainesalat og tomater.

3. Skær tomater i halve.

4. Snit eller riv romainesalat i mindre stykker.

5. Bland ingredienserne.

 

Fremgangsmåde dressing

1. Skyl og klip dild i små stykker.

2. Bland op med olien.

 

Tip: Hvis du kører oliefri diæt, vil det smage godt at blande et bundt dild direkte i salaten.

Salaten kan både nydes som tilbehør til andre retter og til at spise som hovedret. Ønsker du at servere salaten som hovedret, anbefaler vi, at antal personer halveres.